+ Gratis levering kantoormeubels in Nederland en België (boven de 30 euro bestelling)
+ Ergonomische kantoormeubelen uit voorraad
+ Hip en modern design kantoormeubilair en ander meubilair met garantie
+ 24 uur bereikbaar: 010 - 30 35 300 voor advies of offerte

Trends in kantoormeubilair

 • Geplaatst op
 • Door Maxim
 • 0
Trends in kantoormeubilair

De laatste jaren is er behoorlijk wat veranderd op de werkvloer. Zo is bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken op veel kantoren ingeburgerd en werken we steeds meer in de cloud. Maar niet alleen hoe we werken verandert, ook de plek en het meubilair waar we op zitten gaat met de tijd mee.

Dé trends voor kantoorinrichting

 1. Geïntegreerde technologie
  In vrijwel alle banen is technologie een onmisbaar onderdeel van de werkdag. Toch blijft het kantoormeubilair soms achter in het faciliteren van die techniek. Het netjes wegwerken van stroomkabels is een mooi begin, maar daar houdt de integratie niet op. De verwachting is dat we steeds meer bureaus zien waar de technologie in verwerkt zit. Zoals bijvoorbeeld een draadloos oplaadstation voor een mobiele telefoon of tablet die in het bureau zit. Een bureau met een multimedia touchscreen er in verwerkt klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dit soort samensmeltingen zullen we het komende jaar steeds meer gaan zien.
 1. Van buiten naar binnen
  Het belang van groen in de werkomgeving is iets waar veel bedrijven inmiddels van op de hoogte zijn. De zuurstof in de planten zorgt voor een gezondere werkomgeving voor medewerkers en de kleur groen geeft een positief en energiek gevoel. Ook het komende jaar zullen we binnen in de kantoorruimte, meer ‘buiten’ tegenkomen. En dat gaat verder dan planten, want het komende jaar is kantoormeubilair dat gemaakt is van natuurlijke elementen zoals hout een echte hit. Maar ook de verticale tuin, het indoor kruidentuintje en de planten op kantoor gaan we regelmatig terugzien.
 1. De flexibele inrichting
  Onder andere door de invloed van Het Nieuwe Werken kiezen steeds meer bedrijven voor een kleinere kantoorruimte. En dat heeft een nieuwe trend tot gevolg: kantoorruimtes moeten namelijk steeds flexibeler zijn. Het meubilair moet makkelijk te herschikken zijn en op meerdere manieren ingezet kunnen worden. Vooral bedrijven met een open kantoorruimte verwachten een hogere mate van flexibiliteit van hun meubilair. Verplaatsbare wanden, krukken die gemakkelijk meebewegen en te verplaatsen zijn, zit-sta bureaus, modulaire werkplekken en multifunctioneel meubilair zijn maar een aantal opties die het komende jaar aan populariteit zullen gaan winnen.
 1. Meer aandacht voor gezonde werknemers
  Hoewel de laatste jaren het ‘koffiehuis-kantoor’ aan een opmars bezig was, wint het ergonomische kantoormeubilair de komende tijd weer terrein. Natuurlijk is met z’n allen werken aan één grote tafel met allemaal bij elkaar geraapte stoelen een leuk gezicht, maar echt bevorderlijk voor de gezondheid van de medewerkers is het niet. Bedrijven realiseren zich dat ergonomische bureaustoelen belangrijk zijn om hun medewerkers gezond te houden. Maar daar stopt het niet! Het komende jaar zullen bedrijven zich meer gaan bezighouden met het welzijn van hun medewerkers door bijvoorbeeld te kiezen voor zit-sta bureaus of een gezonde levensstijl te bevorderen (bijvoorbeeld door het goedkoop of gratis aanbieden van een sportschool abonnement of een sporthorloge).
 1. Hard werken vraagt om ontspanning
  Hard werken wordt gecombineerd met relaxen op z’n tijd. Bedrijven houden hier rekening mee door speciale ruimtes in te richten waar medewerkers even kunnen relaxen of zich juist kunnen concentreren op een belangrijke taak. Het aantal zogenaamde ‘break-out rooms’ zagen we in het afgelopen jaar al toenemen, maar in 2018 zal het aantal kantoren met dit soort werk- en relaxplekken nog meer groeien. Eén van de belangrijkste redenen dat bedrijven dit soort plekken inrichten, is om een meer informele interactie en samenwerking tussen medewerkers te bevorderen. Zelfs tussen medewerkers die niet of nauwelijks samenwerken. Dit kunnen bijvoorbeeld loungeruimtes, speelruimtes of een ruimte met verplaatsbare muren zijn.

Flexibiliteit en gezondheid staan centraal in 2018. Een kantoor moet zo flexibel mogelijk ingericht worden om in te kunnen spelen op de behoeftes van medewerkers. Natuurlijke elementen vinden hun weg naar de kantoorruimte en steeds meer bedrijven zijn zich bewust van hun rol in de gezondheid van hun medewerkers en ondernemen actie om die te verbeteren. Het resultaat: een moderne werkomgeving die de medewerker optimaal faciliteert om zijn/haar werk te doen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.